Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/insulaek/viataindiaspora.org/wp-content/plugins/advanced-google-translate/agt-main.php on line 230
Cursuri gratuite de limba romana pentru copiii din Graz - Viata in Diaspora

Cursuri gratuite de limba romana pentru copiii din Graz

Fundatia romaneasca din Graz organizeaza cursuri gratuite pentru copiii din Graz si imprejurimi.

In data de 3o Noiembrie 2014 la intalnirea cu romanii din Graz si oficialitatile austriece s-au discutat  mai multe proiecte.Fiecare roman prezent a avut posibilitatea sa iasa in fata si sa propuna diferite activitati pentru romanii care locuiesc in Graz si imprejurimi.

La intalnire s-au propus mai multe teme si seminarii urmand ca fiecare proiect sa fie realizat pe rand incepand cu anul 2015.

Primele proiecte cu care fundatia si-a propus sa inceapa sunt Cursurile gratuite de limba germana si cursurile de limba romana pentru copii.

Credem ca orice parinte doreste ca fiul (fiica )  lui sa scrie si sa citeasca corect in limba materna.

Majoritatea parintilor fiind ocupati cu activitatile zilnice, nu au disponibilitatea necesara de a se ocupa de copiii lor si ai invata gramatica limbii romane iar in scolile din Austria se preda doar o ora maxim doua ore pe saptamana, iar copiii nu reusesc in acest timp scurt  sa invete limba materna in aprofunzimea ei.

Deaceea fundatia  iese in intampinarea parintilor romani care doresc ca si  copiii lor sa citeasca si sa scrie corect in limba materna.

Doamna Mag. Diana Biltog, secretara la Consulatul roman din Graz va preda orele de limba romana pentru copii deoarece dansa a lucrat in Invatamantul romanesc.

Inscrierile la curs se vor face incepand din 05 Ianuarie 2015 pana in 25 Martie inclusiv.

Cursurile dorim sa  le incepem in primavara cand se mai incalzeste putin si ziua e mai lunga ca sa fie mai usor atat pentru copii cat si pentru parinti.

Va rugam sa va inscrieti din timp ca sa ne organizam cat mai bine.

Copiii vor primii caiete si tot ce va fi nevoie pentru a le creea un mediu placut unde sa vina cu drag sa invete limba romana.

Programul la cursuri se va face in functie de cerintele parintilor.

Va asteptam  la sediul fundatiei  Comunitatea romanilor din Graz incepand din 05.01.2015 dupa urmatorul program

Luni 14.00-18.00

Marti 10.00-14.00

Miercuri 10.00-14.00

Joi 10.00-14.00 si

Vineri 14.00-18.00

 

in Jakoministrasse nr 15 Graz 8010

Va multumim.

Echipa Graz

Coordonator proiect Angela Peschir 

Viaţa în diaspora
Author: Viaţa în diaspora

user