Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/insulaek/viataindiaspora.org/wp-content/plugins/advanced-google-translate/agt-main.php on line 230
SOLUTII de FONDURI EUROPENE si pentru ROMANII DIN DIASPORA! - Viata in Diaspora

SOLUTII de FONDURI EUROPENE si pentru ROMANII DIN DIASPORA!

Dragi romani din Graz dorim sa organizam in perioada 18-20 Aprilie 2015 niste seminarii speciale prin care sa va iesim in intampinare spre un loc de munca bine platit in Austria.

Daca va doriti sa aflati cum se acceseaza fondurile europene, sa scrieti proiecte sau sa aveti noi joburi in acest domeniu, va invitam la

” Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene”, in perioada 18 – 20 Aprilie, in Graz.
Un trainer cu expertiza in domeniu si consultant in accesarea fondurilor, va va certifica

o diploma autorizata in orice tara din UE.

Sunt milioane de romani care traiesc in afara granitelor tarii. Multi au devenit cetateni ai altor state, insa nationalitatea va ramane pentru totdeauna parte a identitatii lor.

Vor ramane romani pentru tot restul vietii, iar statul roman are obligatia legala si morala sa guverneze si in numele lor.

Pe cale de consecinta, fondurile europene de care beneficiaza Romania sunt destinate inclusiv romanilor din diaspora.

Vom lansa, astfel, trei apeluri prin care dorim sa se le oferim sprijin romanilor care muncesc in afara tarii, pe trei cai distincte.

Odata, prin cursuri de formare profesionala continua care au menirea sa ii ajute sa se adapteze, mai repede si mai bine, specificitatilor culturii si economiei statelor de rezidenta. Apoi, ii vom sprijini financiar pe romanii care vor sa se lanseze in antreprenoriat, in afara tarii. Si nu ii uitam nici pe care si-au lasat aici familiile. Am gandit un program de tipul „scoala dupa scoala” pentru copii scolari si prescolari care au cel putin un parinte plecat in strainatate”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ghidurile supuse consultarii publice au fost elaborate in colaborare cu Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni.

Prin intermediul apelului „Romani antreprenori in Europa” vor fi finantate proiecte care vor sprijini activitati de asistenta pentru ca romanii care traiesc in afara tarii sa inceapa o afacere pe cont propriu.

In acelasi timp, in cadrul apelului „Prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii” vor fi sprijinite, in primul rand, activitati de tipul „scoala dupa scoala” (in special cursuri de alfabetizare si de formare a abilitatilor numerice etc.), dar si furnizarea de programe flexibile de educatie de tip „a doua sansa”, care urmaresc dobandirea competentelor de baza si dezvoltarea abilitatilor personale pentru cei care parasesc timpuriu sau abandoneaza scoala. Copiii cu parinti plecati la munca in strainatate trebuie sa reprezinte minimum 50% din totalul grupului tinta asumat la nivel de proiect.
Pentru a va informa sau a invata sa accesati fonduri, sa scrieti proiecte, va invitam sa ne contactati: 0040 724735794, office@cursuri-autorizate.eu.

Putem organiza intalnirile si cursurile de specialitate la voi!

De aceea va invitam la Graz la cursurile pregatite de noi impreuna cu Asociatia pentru sprijinul romanilor, cursuri care se vor tine doar daca sunteti interesati.

Seminarile vor fi 3 zile intensiv si costa 200 euro  sau 150 euro pentru membrii Asociatiei A.Verein zur Unterstützung von RumänInnen.

Se achita 50% la inscriere, 50% in prima zi de curs.

Pentru detalii: Structural Eurotraining SRL, office@cursuri-autorizate.eu, sau pe email romaniidingraz@yahoo.com

Va multumim si va asteptam pe toti romanii din Graz si chiar din toata  Austria.

Locurile sunt limitate de aceea va rugam sa confirmati participarea dvs.

Viaţa în diaspora
Author: Viaţa în diaspora

user