Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/insulaek/viataindiaspora.org/wp-content/plugins/advanced-google-translate/agt-main.php on line 230
Erasmus ajunge şi la Graz.Studenţii români au parte de burse în Occident - Viata in Diaspora

Erasmus ajunge şi la Graz.Studenţii români au parte de burse în Occident

logo nou - CopieErasmus este mai mult decât o experienţă academică. Este o posibilitate de a privi lumea cu alţi ochi, a simţi şi a descoperi noi şi noi emoţii. Bursele Erasmus sunt printre cele mai cunoscute la nivel mondial, reprezentând programe de mobilitate internaţională, prin care un student, masterand sau doctor poate învăţa la o universitate din străinătate, primind o alocaţie lunară de 250-500 euro, condiţionată de destinaţia aleasă.

Actualul program Erasmus Mundus este un program de cooperare şi de mobilitate în domeniul învăţământului superior care are drept obiectiv promovarea Uniunii Europene în calitate de centru de excelenţă al formării la scară internaţională.

Pe lângă aceasta, noul program promovează înţelegerea interculturală prin cooperare cu ţări terţe, precum şi să favorizeze dezvoltarea acestora în domeniul învăţământului superior.
Înfiinţat încă în 1987, programul oferă anual ocazii unicate la 200 000 studenţi de a face studii peste hotare. Acest program uneşte într-o reţea cele mai prestigioase universităţi europene. Şi studenţii din Republica Moldova au posibilitatea reală de a se afla în ţara visurilor sale de la 3 la 12 luni.

Doar imaginaţi-vă: 31 de ţări, 3000 de locuri în Europa, 4 000 de universităţi, 23 de limbi: nu e una din cele mai rele alegeri, nu-i aşa?
În 23 de ani de existenţă a programului deja 2 milioane de studenţi au folosit această şansă!

Erasmus este un program plin de beneficii: obţii studii europene, vizitezi ţări noi, cunoşti culturi şi oameni diferiţi, îţi îmbogăţeşti nivelul de cunoaştere a limbii străine, şi, nu în ultimul rând, te înveţi să-ţi depăşeşti propriile limite.

Din experienţa unui student Erasmus: „Odată plecat cu bursă Erasmus lumea îți deschide noi orizonturi de cunoaștere, culturile celorlalte țări europene îți devin prietene, iar universul tău va fi invadat de o mulțime de persoane noi, unele total diferite de tine, altele profund asemănătoare! Timpul se va scurge mult prea repede, iar amintirile vor fi păstrate cu grijă în cufărul sufletului tău pentru tot restul vieții!

Erasmus mai are un program special prin care studentii din Romania pot face practica la Asociatile si Institutiile din Străinătate, astfel in acest an 

Universitatea din Oradea  ne onoreaza cu o studenta care va face practică in Graz prin acest program Erasmus, la Asociatia Aripile Sperantei Graz,

Asociatie pentru sprijinul românilor de pretutindeni, unde va invităm să vă inscrieti ca membri CLICK AICI 

Mai jos puteti citi scrisoarea de multumire :

Stimată Asociaţie pentru sprijinul românilor,

În primul rând vreau să vă mulţumesc pentru atenţia acordată cererii mele şi timpului dedicat completării invitaţiei mele, pentru a putea efectua un stagiu de pregătire practică timp de 4 luni în fundaţia dumneavoastră.

Activităţile desfăşurate de asociaţia dumneavoastră oferă o largă varietate de oferte şi bucurii atât romanilor cât şi oamenilor din Graz. Ştiu că în fundaţia dumneavoastră am să învăţ multe lucruri noi care îmi vor fi de folos atât în profesia pe care o practic, cât şi în viaţa de zi cu zi, am să capăt noi abilităţi şi am să pot pune în practică tot ce am învăţat în România.

Astfel am mare şi plăcere de a vă mulţumii pentru acceptarea mea în cadrul familial al fundaţiei şi aştept cu nerăbdare să mă implic în activităţile dumneavoastră. Fiţi binecuvântaţi.

Cu respect,

Gligan Violetă Florentină, Universitatea Oradea România

Viaţa în diaspora
Author: Viaţa în diaspora

user

Leave a Comment